foto_moxeren_website

Moxa is bijvoetkruid, moxa kan in verschillende vormen worden gebruikt. Er is losse moxa en er zijn ook moxa sticks (moxa in geperste vorm). Vanwege de sterke geur van moxa maak ik over het algemeen gebruik van de geurloze moxa stick.

Bij moxeren wordt gebruik gemaakt van de hitte die ontstaat als moxa verbrand wordt. Door de aangestoken moxa stick boven het lichaam te houden kan de warmte op de behandelde plek aan de oppervlakte blijven of door het hele lichaam trekken.

Aan de moxa stick ontstaat een askegel, die regelmatig verwijderd moet worden omdat deze de hitte uitstraling dempt. Afhankelijk van het doel van het moxeren en de reactie van de cliënt wordt de moxa soms enkele minuten boven een bepaalde plaats gehouden.

Tijdens het moxeren is het belangrijk dat de cliënt direct zegt wanneer het moxeren pijn doet en geen wilde bewegingen maakt. Dit om te voorkomen dat tijdens het moxeren op korte afstand, de moxa stick in contact komt met de huid en er een eventuele brandwond zou kunnen ontstaan. De stick kan direct weggehaald worden en na enige tijd, indien nodig, wordt de behandeling voortgezet.